Retrotytöt

Reijolan Eläkkeensaajien ilopillerit – lauluryhmä Retrotytöt


Joensuun Reijolan Eläkkeensaajien monet jäsenet, varsinkin naiset ovat innokkaita kuorolaulun harrastajia. Yhdistyksen jäseniä laulaa erilaisissa kuoroissa, kirkko- ja gospelkuoroista, viihdelaulukuoroihin, myös joukossamme on myös innokkaita karaoken laulajia. Kaksi vuotta sitten yhdistyksen varapuheenjohtajan syntymäpäivillä kolme yhdistyksen naisjäsentä Eija, Kyllikki ja Ulla esittivät päivänsankarille onnittelulaulun niin komeasti, että syntyi ajatus perustaa oman yhdistyksen sisällä oma pieni lauluryhmä. Myöhemmin lauluryhmään on liittynyt kolme jäsentä lisää Eija, Kerttu ja Sirpa. Kuoron nimeksi jäsenet valitsivat muutamasta nimiehdotuksesta Reijolan Retrotytöt. Nykyisin kuoro esiintyy tilanteesta riippuen 3-6 hengen kokoonpanolla. Lauluryhmä on harjoitellut säännöllisesti puolitoista vuotta.

Lauluryhmä laulaa yksiäänisesti. Ohjelmiston runkona ovat 1950 ja -60 luvun iskelmät ja ikivihreät. Ryhmä esittää myös kansanlauluja sekä ottaa huomioon yleisön laulutoiveet. Ryhmän retromekot tuovat esiintymisiin oman säväyksensä näin 60 – luku tulee esille entistä vahvemmin. Lauluryhmä on saavuttanut pysyvän sijan yhdistyksen tilaisuuksissa ja on käynyt esiintymässä paikkakunnan juhlissa ja tapahtumissa. Esiintymiset syntymäpäiväjuhlilla ja vierailut palvelutaloissa ovat olleet suosittuja. Varsinkin joulua odotellessa kuorolla on ollut kysyntää erilaisiin tilaisuuksiin. Vuonna 2017 Retrotytöt ovat tehneet jo parikymmentä laulukeikkaa.

Lauluryhmä esiintyy huumorimielellä ja pilke silmäkulmassa. Ryhmän mielestä on tärkeää tuoda kuunteljoille iloa ja hyvää mieltä.

Retrotytöt kannustuvat muita jäseniä etsimään kukin oman mieluisan harrastuksen ja he painottavat, että ryhmässä toiminen tuo eläkeläisten arkeen vaihtelua ja mielenkiintoa.

Ulla Hukka, Sirpa Kempas, Eija Järviluoto, Kerttu Kosonen, Kyllikki Vänskä ja Eija Örn