Seniori / kuntotanssiryhmä

Senioritanssi / Kuntotanssi Reijolan Yhteisötalon salissa tiistaisi klo 10 -11.30 alkaen 7.9.2021. Ensimmäisellä kerralla suunnitellaan toiminnan sisältöä yhdessä ohjaaja Seija Lappalaisen kanssa.

Senioritanssikerhon kauden päättäjäiset pidettiin luontoretkellä Lieksan Mäntyjärvellä 2.6.2015

 

Eira ja Vesa Väänänen olivat kutsuneet senioritanssiryhmän viettämään kauden lopettajaisia kesäviettopaikalleen Lieksan Mäntyjärvelle. Aluksi teimme noin kuuden kilometrin patikointiretken Pieni-Ritojärven luontopolulla. Polku kulkee harjuja pitkin vanhassa aarniometsässä ja koskemattomassa suomaisemassa. Kun olimme patikoineet noin viisi kilometriä, oli aika paistaa makkarat ja keittää nuotiokahvit. 

Tauon jälkeen matka jatkui lähtöpisteeseen ja sielta pokkesimme Kontiovaaran tien varressa sijatsevalle venäläisten partisaanien hyökkäyksessä kuolleden  siviiliuhrien muistomerkille. Vesa Väänänen kertoi vuonna 1944 venäläisten partisaanien hyökkäyksista Lieksan itäosissa suomalisia siviilejä kohtaan. Täällä Kontiovaaran tiellä venäläinen partio oli väijytyksetä tulittanut Patvinsuolle lakkaretkelle menevää suomalaista kuorma-autoa. Tulituksessa oli kuollut neljä suomalaista ja useita vakavasti haavoittunut. Kuorma-autossa oli ollut 16 henkilöä.

Iltapäivän vietettimme Vesan ja Eiran kesäpaikalla Mäntyjärven rannalla saunomisen ja hiukopalan merkeissä. Sää suosi meitä erikoisella tavalla; se oli nimittäin poutaa ja yhtä aurinkoa kuten retkelle osallistuatkin.  Suuret kiitokset ikimuistoisesta päivästä Eiralle ja Vesalle. Kuvat Vesa Väänänen ja Ulla Hukka